Sinebrychoff valmistaa juomansa 100% uusiutuvalla energialla

SINEBRYCHOFF ON HIILINEUTRAALI PANIMO

Sinebrychoff valmistaa juomansa 100 % uusiutuvalla energialla. Loputkin vähät päästöt on kompensoitu ja se tekee juomanvalmistuksesta hiilineutraalia - ensimmäisenä suurista panimoista Suomessa. Samalla Sinebrychoffista tuli maailman ensimmäinen hiilineutraalin Coca-Colan valmistaja.

Uusiutuvan energian 100 % käyttö tuli mahdolliseksi, kun Sinebrychoffin yhteistyökumppani Keravan Energia luopui vuoden alussa turpeen käytöstä, eikä juomien valmistamiseen käytetä Sinebrychoffin tekemän sopimuksen mukaan muitakaan fossiilisia polttoaineita. Sinebrychoff on käyttänyt vihreää sähköä jo vuodesta 2015. Panimon energiakäytön vähentymisessä merkittävä tekijä on ollut panimoprosessin lämmön talteenotto, jota on tehty jo viiden vuoden ajan.

Sinebrychoffin juomien – kuten KOFF - valmistukseen käytettävän lämpöenergian tuotannossa ei käytetä fossiilisia polttoaineita, vaan pelkästään puupolttoainetta sertifioiduista vastuullisesti hoidetuista metsistä.

Turve-energiasta luopumisen ohella hiilineutraaliuteen on panostettu panimolla monin tavoin.

”Olut on ekologinen elintarvike, ja on todella hienoa voida valmistaa oluemme ja kaikki muutkin juomamme hiilineutraalisti – ensimmäisenä suurena panimona Suomessa. Meistä tuli samalla maailman ensimmäinen hiilineutraalin Coca-Colan valmistaja. Mittavia säästöjä on saatu aikaan erityisesti tehostamalla lämmöntalteenottoa lämpöpumppujen avulla. Työ ei ole vielä valmis – tekemistä riittää”, sanoo Sinebrychoffin pääpanimomestari Heikki Vuokko.